Ukraynalı üst düzey generalin yardımcısı el bombası patlaması sonucu öldü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valerii Zaluzhnyi'nin yardımcısı Hennadii Chastiakov, doğum günü hediyesinin içine gizlediği el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

aksam.com.tr

Ukrayna'da üst düzey generalin yardımcısı, doğum günü hediyeleri arasına gizlenmiş el bombasının infilak etmesi sonucu öldü.

aksam.com.tr'nin Independent'ten çevirdiği habere göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valerii Zaluzhnyi'nin yardımcısı Binbaşı Hennadii Chastiakov, doğum gününde kendisine hediye edilen el bombalarından birinin patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valerii Zaluzhnyi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve kişisel olarak benim için tarif edilemez bir acı ve ağır bir kayıp. Bugün asistanım ve yakın arkadaşım Binbaşı Hennadii Chastiakov, doğum gününde akrabaları arasında trajik bir şekilde hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Klymenko ise, "Oğlu önce mühimmatı eline alıp yüzüğü çevirmeye başladı. Daha sonra asker el bombasını çocuğun elinden aldı ve yüzüğü çekerek trajik bir patlamaya neden oldu." diyerek olayı kaza olarak niteledi.

Bakan, Chastyakov'a hediyeyi sunan meslektaşlarının kimliklerinin tespit edildiğini ve kendisine hediye edilen el bombalarından iki tanesinin daha ofisinde bulunduğunu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.