Ukrayna Lideri Zelenski cephede meydan okudu... ''Kesinlikle biz kazanacağız''

Ukrayna lideri Zelenski, askerlerle buluşması sırasında, “Bizim cesur askerlerimiz. Her biri büyük bir gayretle çalışıyor. Kesinlikle dayanacağız. Kesinlikle kazanacağız” diye konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin güneyindeki bir cephe hattında Ukraynalı askerleri ziyaret etti. Zelenski askerlerle, Mikolayiv bölgesine düzenlediği bir çalışma ziyareti sırasında buluştu. Zelenski'nin resmi Telegram hesabında yayınlanan videoda, savaş sırasında sürekli giydiği haki renkli tişörtüyle Ukrayna Cumhurbaşkanı, yer altı sığınağı olduğu tahmin edilen bir mekanda askerlere madalya verirken ve askerlerle fotoğraf çekilirken görüldü.

DETAY PAYLAŞILMADI

Zelenski, ziyaretin ne zaman gerçekleştiğinin bilgisini vermedi.

Ukrayna lideri, askerlerle buluşması sırasında, "Bizim cesur askerlerimiz. Her biri büyük bir gayretle çalışıyor. Kesinlikle dayanacağız. Kesinlikle kazanacağız" diye konuştu. Rus güçleri, mart ayı başlarında bölgenin başkenti Mikolayiv'in eteklerine ulaşmış ancak daha sonra bölgenin doğusu ve güneyine çekilmeye zorlanmışlardı. Bu bölgelerde çatışmalar hâlâ devam ediyor.

MADALYA VERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı, Mikolayiv'de ayrıca bir hastaneyi ziyaret etti ve Belediye Başkanı Oleksandr Senkeviç ve Vali Vitaliy Kim'e Rus işgali sırasındaki çalışmalarında ötürü cesaret madalyası verdi.