Ukrayna Kırım'a geri dönüyor

Ukrayna lideri Zelenski, Kırım'daki havanın değiştiğini, ilhakın geçici olduğunu söyleyerek, “Ukrayna geri dönüyor” dedi.

Ukrayna-Rusya savaşı 179'uncu gününde devam ederken, Kırım'da son günlerde patlamalar oldu. Zelenski, Kırım'daki havanın değiştiğini belirterek, "Bu yıl gerçekten çok özel. Bu yıl, Kırım'ın havasında, oradaki işgalin geçici olduğunu ve Ukrayna'nın geri döndüğünü tam anlamıyla hissedebilirsiniz" dedi. Ukrayna'nın 'yenilmez' olarak görülen Rus ordusuna karşı koyduğunu ifade eden Zelenski, "Ne kadar çok şey değişti. Dünyadaki hemen hemen herkesin değiştirmenin imkansız olduğunu düşündüğü şeyler. Onlarca yıl boyunca yenilmez olduğu düşünülen Rus ordusuna karşı neler değişti" dedi.

TANKLAR SERGİLENİYOR

Ukrayna'nın çatışmalar sırasında ele geçirdiği Rus silahları ve tankları "Bağımsızlık Günü" kutlamaları için Kiev'e götürüldü. İmha edilen tanklar kent merkezinde sergileniyor.

ZELENSKİ'DEN 'UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ' UYARISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş son sürat devam ediyor. Rus ordusu haftalarca süren kuşatmanın ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti. Bu kapsamda Rusya bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı. Ukrayna lideri Rusya'nın planı hakkında uyarılarda bulundu ve tarih verdi. Ukrayna 24 Ağustos Bağımsızlık Günü'nü kutlamaya hazırlanırken, Zelenski Rusya'nın o hafta içinde 'özellikle acımasız' bir şey yapmasını beklediğini söyledi.