Ukrayna için çember daralıyor

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki kritik noktalarda kontrolü sağladı. Ukrayna ordusu iki büyük kenti kaybetmek üzere.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda başlattığı işgal harekatında Kiev yönetimi için çember daralıyor. Cepheden gelen son bilgiler ise kritik bölgelerin el değiştirdiğine işaret ediyor. Fox News'ta yer alan habere göre, Rusya güneydoğu Ukrayna'yı kontrol ettiğini duyurdu. Açıklamada söz konusu toprak kazanımları sonrası Rus sınırları ile Kırım Yarımadası arasında bir karayolu bağlantısı oluşturulduğu bilgisine yer verildi. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rus güçlerinin Luhansk eyaletinin neredeyse tamamını ele geçirdiğini duyurdu.

HEDEF SANAYİ KENTLERİ

Rus güçlerinin bölgedeki ana hedeflerinin başında önemli sanayi kentleri Severodonetsk ve Lysychansk geliyor. Eğer Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamının denetimini almış olacak.

BOMBALANMIŞ OKULDA MEZUNİYET TÖRENİ

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın Harkiv şehrinde, 27 Şubat'ta bombalanmış bir okulda mezuniyet töreni düzenlendi. Öğrenciler, mezuniyet törenine katılan askerlerle birlikte harabeye dönmüş okulları içinde mezuniyet fotoğrafları çektirdi.

RUS POLİTİKAMIZ HATALI DEĞİLDİ

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'yla ve lideri Vladimir Putin ile geçmişte kurduğu ilişkilerde özür dilemesini gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Almanya Devlet Televizyonu ARD'ye konuşan Merkel, "Yeterince çaba sarf etmedim diye kendimi suçlamak zorunda değilim. 'Hatalıydım' dememi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu. Merkel, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye büyük saygı duyduğunu ve Ukraynalıların ülkelerini savunmak için verdikleri "cesur ve tutkulu" mücadeleden etkilendiğini de ifade etti.

NORVEÇ'TEN 22 OBÜS YARDIMI

Norveç hükümeti Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım kararı alındığını açıkladı. Norveç Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya içerisinde yedek parça, askeri mühimmat da dahil olmak üzere 22 adet kundağı motorlu obüs gönderildiği duyuruldu.

ASKERDEN KAÇMAK İÇİN SAHTE EVLİLİK

Ukrayna istihbarat teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'daki Rus birliklerinin Rusya'ya, evlerine dönebilmek için uygulanan bir dizi hileden biri olarak sahte evlilikler düzenlemeye çalıştığı belirtildi. İstihbarat raporunda Ukrayna'daki Rus birliklerinin de moralsiz olduğu belirtildi.

AB'YE TAM ÜYELİK DIŞINDA STATÜ OLMAZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "AB üyelik statüsü dışındaki alternatifleri kabul etmeyeceğiz" dedi. Kuleba, "Ukrayna, AB adaylık statüsü dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyecek. AB aday adaylığına, potansiyel adaylığa ya da yerine geçen şeylere değil, AB adaylık statüsüne ihtiyacımız var. Bu oyunu uzun süredir oynuyoruz ve nasıl olacağını biliyoruz. Standart AB aday statüsünden memnun olacak mütevazı insanlarız. Bizim için özel bir şey icat edilmemeli" diye konuştu.