Ukrayna FIrst Lady'si savaşı anlattı... ''Bilgisayar oyunu oynuyor gibiydim''

Rusya'nın Ukrayna savaşındaki iki numaralı hedefi olan Olena Zelenska, yaşadığı korkuyu anlattı: “Sığınakta sanki bilgisayar oyununda gibiydim ve eve dönebilmem için bazı bölümleri geçmem gerekiyordu.”

EMRE ÖZTÜRK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi First Lady Olena Zelenska, İngiliz The Guardian Gazetesi'ne konuştu. Zelenska, Rusya'nın, savaşı başlattığı 24 Şubat sabahına kadar işgal olasılığına inanmadığını ifade ederek yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Kimse benimle askeri sırları paylaşmadı. Açıkçası savaşın olacağına inanmıyordum. Pasaportum bile hazır değildi. O sabah bomba sesleriyle uyandığımda eşimi çalışmak üzere takım elbiseli ve kravatlı bir şekilde hazır beklediğini gördüm. Ona 'Neler oluyor' diye sordum. Bana, 'Başladı' dedi. Sanki paralel bir gerçeklikteymişim gibi, rüya görüyormuşum gibi hissettim." Günlerce çocukları 9 yaşındaki Kyrylo ve 17 yaşındaki Oleksandra ile sığınakta kalmak zorunda olduğunu ifade eden First Lady, "Arada birinci kata çıkarak neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordum. Üzerimizden geçen savaş jetlerinin Ukrayna'ya mı yoksa Rusya'ya mı ait olduğunu tahmin etmeye çalışıyordum. Sanki bir bilgisayar oyununda gibiydim ve eve dönebilmem için bazı bölümleri geçmem gerekiyordu" dedi.

'PARANOYAK OLURUM'

Zelenska 'Rusya'nın 2 numaralı hedefi' olduğuna dair haberlere ilişkin olarak ise, "Üzerine çok fazla düşünmemeye çalışıyorum. Yoksa paranoyak olurum" yanıtını verdi.

'BASINDA 1 NUMARALI HEDEFTİM'

Röportaj için sığınakta poz veren Zelenska, savaşın ilk günlerinde basında çıkan haberlerde, kendisinin 1, ailesinin ise 2 numaralı hedef olarak gösterildiğini söyledi.