UCM'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Şoygu için tutuklama emri çıkarıldı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genel Kurmay Başkanı Valery Gerasimov hakkında tutuklama emri çıkarttı.

DHA

ICC, bugün eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genel Kurmay Başkanı Valery Gerasimov hakkında Ukrayna'da sivilleri ve sivil objeleri hedef alan saldırıların emirlerini verdikleri için haklarında tutuklama emri çıkardı.

ICC açıklamasında Şoygu ve Gerasimov hakkındaki tutuklama emirinin Ukrayna'daki sivil ve sivil objelere saldırılarla ilgili verdikleri emirler doğrultusunda alındığını belirterek "Temel olgusal iddiaların, yargılamanın bu aşamasında Savcılık tarafından sunulan deliller ve diğer ilgili materyallerle usulüne uygun olarak desteklendiğini göz önünde bulundurarak Daire, aranan tutuklama emirlerinin çıkarılması için yasal gerekliliklerin karşılandığı kanaatindedir. Tutuklamaların içeriği, tanıkları korumak ve soruşturmaları güvence altına almak amacıyla 'gizli' olarak düzenleniyor" dedi.

RUSYA UCM'NİN ŞOYGU VE GERASİMOV HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARINI TANIMIYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkındaki yakalama kararını tanımadıklarını bildirdi.

Peskov, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, UCM'nin Şoygu ve Gerasimov hakkında yakalama kararı almasını değerlendirdi.

Kararı "saçma" olarak niteleyen Peskov, "Bu mahkemenin yetkisini tanımıyoruz. Kararlarını meşru bulmuyoruz. İşbirliği konusunda çok az imkan görüyoruz." dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi de karara ilişkin yazılı açıklama yaparak, "UCM'nin yetki alanı Rusya'yı kapsamadığı ve Batı'nın ülkemize karşı yürüttüğü hibrit savaşın bir parçası olarak alındığı için bu sadece boş bir karardır." denildi.