Türkler faciadan son anda kurtulmuş

Almanya'da iki yolcu treninin çarpışması sonucu 11 kişinin öldüğü kazayla ilgili yayımlanan videoda, içeride Türk yolcuların da bulunduğu ortaya çıktı. 

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan ve Münih’in 60 kilometre batısındaki Bad Aibling kasabasında önceki gün iki yolcu treni kafa kafaya çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 80 kişi ise yaralanmıştı. Kazanın ardından sosyal paylaşım sitesi Youtube’da, ‘youtube/marcelCoolio’ hesabından yayımlanan videoda, bir kişinin yaşananları cep telefonuyla kaydettiği görülüyor. Yaralılara sakin olmalarını söyleyen kişi, diğer vagona ilerleyip arkada yaşananları anlatıyor. Video görüntüsünde Türkçe konuşan bir kadının, ‘Korkma canım, tamam mı? Korkma sen" dediği duyuluyor. 

sebebi netleşmedi

Bir polis yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, kaza nedeninin henüz kesinleşmediğini ve soruşturmanın zaman alacağını söyledi. Kazaya insani hatanın yol açtığı belirtilen haberde, geciken yolcu trenine tek raylı hatta geçiş izni vermek için otomatik sinyal sisteminin kapatıldığı ve karşı yönden gelen trene de yeşil ışık yakıldığı belirtildi.