Türkiye'yle birlikte çalışmak istiyor

Türkiye'ye rağmen Suriye'de YPG/PKK'yı desteklemeye devam edeceği açıklamasını yapan ABD Başkan adayı Clinton geri adım attı. 

ABD'de gelecek ay yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti aday olan Hillary Clinton'ın yarışmadan galip çıkması durumunda "kesinlikle" Türkiye ile çalışmak isteyeceği bildirildi. Clinton'ın dış politika danışmanı Laura Rosenberger, "DEAŞ çok çok ciddi bir tehdit" dediği açıklamaları sırasında "Elbette Türkiye ile birlikte çalışmak Clinton için önemli bir öncelik olacak. Türkler NATO müttefiki, birçok farklı konuda ABD'nin çok önemli bir stratejik ortağı. Dolayısıyla Clinton kesinlikle Türkiye ile birlikte çalışmak isteyecek" şeklinde konuştu.

ANKARA ÖNEMLİ ORTAK 

Başban Barack Obama ve Hillary Clinton'ın konulara stratejik yaklaşımları hemen hemen aynı olsa da, farklılaştıkları alanların da bulunduğuna dikkati çeken, Clinton'ın Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına desteğini örnek veren Rosenberg şunları söyledi: " Clinton, Obama'nın ilk 4 yılında onun dışişleri bakanıydı. Gündemin oluşturulmasına yardım etti. Dolayısıyla, Amerika'nın küresel liderliğine yönelik ortak vizyonu büyük oranda paylaştıkları düşüncesindeyim"diye konuştu.