Türkiye'ye suç atan Avusturya'ya kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer'in, İsrail'in saldırılarına karşı ülkesinde düzenlenen protestolar bağlamında Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a yönelik beyanlarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Avusturya İçişleri Bakanı'nın Viyana'da gerçekleştirilen protesto gösterileri bağlamında ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yaptığı gerçeklikten kopuk beyanları külliyen reddediyor ve kınıyoruz" dedi. Nehammer, İsrail krizi diye tanımladığı gerilimin artmasında Türkiye'nin rol oynadığını ileri sürmüş, Erdoğan'ın açıklamalarına işaret ederek Viyana'da Türk bayraklarının açılmasının gerilimi artırdığını söylemişti.

KATAR'A DA BAŞSAĞLIĞI

Türkiye, İsrail ordusunun Gazze'deki Katar Kızılayını hedef almasını da kınadı. Dışişleri Bakanlığı, "Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi ve Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani Hastanesi'nin zarar görmesine yol açan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olan bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, Katar Devleti ve halkına başsağlığı diliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

DEVLET KURUMLARINDAN İSRAİL BAYRAĞI KALDIRILDI

Avusturya'da İsrail ile dayanışma amacıyla devlet binalarına çekilen İsrail bayrakları yoğun tepkiler üzerine kaldırıldı. Çok sayıda STK, akademisyen ve siyasetçi bu duruma anayasanın tarafsızlık ilkesine ters düştüğü gerekçesiyle tepki göstermişti.