Türkiye'ye pozitif mesaj

Almanya ve Fransa'dan ortak karar: Türkiye'yle ilişkiler karşılıklı genişletilmeli. Almanya-Fransa Bakanlar Kurulu'nun ortak bildirgesi açıklandı. Türkiye'yle ilgili olarak, “Karşılıklı işbirliğine dayalı ilişkilere yönelik stratejik çıkarlarımızı yeniden teyit ediyoruz” denildi.

Almanya ile Fransa arasında düzenlenen ortak bakanlar kurulu toplantısı sonrasında pek çok konuda görüş bildiren ortak bildirge açılandı. Almanya'nın ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından 62 maddelik bir bildirge yayımlandı.

DİRENÇLİ BİR AB İHTİYACI

Bildirgenin girişinde Almanya ve Fransa'nın işbirliğini güçlendirmeye devam edeceği belirtildi. Almanya ve Fransa'nın güçlü, sürdürülebilir ve dirençli bir Avrupa Birliği için birlikte çalışma konusundaki kararlılığını teyit ettiği belirtilen bildirgede, çağın meydan okumalarına sadece AB içindeki birliktelik ve dayanışma ile küresel iş işbirliğiyle cevap verilebileceği aktarıldı.

YAPICI ATMOSFER OLUŞTU

"Uluslararası konularında işbirliği" başlıklı bölümde Türkiye'ye de yer verilerek, "Akdeniz'de gerilimi düşürmenin devam etmesi ve bölgesel krizlerin çözümüne katkı sağlanması şartıyla Türkiye ile karşılıklı işbirliğine dayalı ilişkilere yönelik stratejik çıkarımızı yeniden teyit ediyoruz ve karşılıklı yapıcı bir atmosferde iş birliğini genişletmeye hazırız" denildi.