Türkiye'nin gölgesi Ege'ye düştü: Yunan Adaları'nı komşuya hediye ettiler

Avrupa Komisyonu'nun Discovering Europe broşüründe Doğu Ege ve Oniki Ada'nın Türkiye ile aynı renkte gösterilmesi, Yunanistan'da büyük krize yol açtı. Atina, AB'ye ''Yazıklar olsun'' tepkisinde bulundu. Öte yandan Yunan basını “Yunan adalarını Türkiye'ye hediye ediyorlar” manşetleri attı.

HABER MERKEZİ

Avrupa Komisyonu'nun yıllık bilgilendirme el kitabı Discovering Europe'un son baskısında Doğu Ege ve Oniki Ada Türkiye ile aynı renkte gösterildi.

YUNANİSTAN İTİRAZ ETTİ

Söz konusu olay Yunanistan'da krize neden oldu. Haritaya tepki gösteren Atina yönetimi Avrupa Komisyonu'na itirazda bulundu. İtiraz sonrası el kitabının elektronik versiyonu Avrupa Komisyonu'nun sitesinden anında kaldırıldı. Basılı kopyaların ise dağıtım noktalarından geri çekilmesi için süreç başlatıldı.

"YUNAN ADALARINI TÜRKİYE'YE HEDİYE EDİYOR"

Avrupa Komisyonu'nun broşürünü skandal olarak nitelendiren Yunan basını "Yazıklar olsun" tepkisinde bulundu.

Bazı Yunan siteleri ise "Yunan adalarını Türkiye'ye veren AB haritası", "Yunan adalarını Türkiye'ye hediye ediyor" başlığını kullandı.