Türkiye gibi müttefik şart

Rusya ve Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’ı bölgeden temizlenmesine yönelik yaptığı koordinasyon anlaşmasının ardından Rus basını Ankara’ya övgüler yağdırdı. 

Türkiye ve Rusya'nın terör örgütü DEAŞ'a yönelik ortak hareket etmesini Rus medyasında geniş yer buldu. Rus medyasında çıkan haberlerde terör örgütlerine karşı koordinasyonlu harekatın, diğer ülkelere teröristlerle mücadelede ders olması gerektiği fikri savunuldu. 

ANLAŞMA MANŞETLERDE 

Kommersant gazetesi, iki ülkenin işbirliğinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansı da Türk ve Rus işbirliğini olumlu değerlendirdi. Rus ajansı, her iki ülke komutanlığının koordinasyon içinde olduğunu da vurguladı. Rossiyskaya Gazeta ise Türk ve Rus savaş uçaklarının teröre karşı kanatlarını birleştirdiğini yazdı. Benzer haber ve yorumlar 300'e yakın gazete, televizyon, ajans, radyo ve haber sitesinde yer aldı. 

YENİ DÜNYA TARİHİNDE BİR İLK 

Operasyonu yorumlayan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, "Her iki ülke yenidünya tarihinde emsali olmayan bir askeri işbirliği örneğini sergiledi. Eğer Rusya ve Türkiye ortak düşman karşısında görüş ayrılılıklarının üstesinden gelmeyi başardıysa demek ki diğer ülkeler ile bu yapılabilir" dedi.