Türkiye-Azerbaycan-Pakistan askeri tatbikatı Yunan basınında… ''Tehlikeli'' buldular, orduyu uyardılar

12-20 Eylül arası devam edecek olan Türkiye-Azerbaycan-Pakistan ortak askeri tatbikatlarını, bölge ülkeleri yakından takip ediyor. Yunan medyası, Yunanistan askeri kuvvetlerine bir çağrı yaptı ve Türkiye'nin ilişkilerinin derinleşmesine dikkat çekti.

Milliyet.com.tr

Son dönemde Türkiye ve Azerbaycan askeri güçlerinin düzenlediği ortak tatbikatlar bölgede ciddi yankı buluyor. Yunanistan en son Pakistan'ın da katıldığı Bakü'deki ortak tatbikata dikkat kesilmiş durumda. Yunan medyası, askerine bir çağrıda bulunarak bölgede Türkiye'nin gerçekleştirdiği işbirlikleri ve ortaklıkları masaya yatırdı.

Milliyet'in Yunan basınından aktardığı haberde, "Türkiye-Azerbaycan askeri ittifakı, Yunanistan için tehlikeli bir şekilde derinleşiyor." denildi.

"Türkiye ile askeri bir çatışma durumunda Yunanistan'ın da Azerbaycan'ı potansiyel bir düşman olarak görmesi gerekiyor." ifadesinin yer bulduğu yapılan haberler, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan askeri yakınlaşmasının ses getirdiğini gösterdi. 3 ülkenin tatbikatları 20 Eylül'e dek devam edecek.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "Üç Kardeş 2021 tatbikatlarının amacı, özel kuvvetleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmaktır." sözleriyle ortak tatbikatı duyurmuştu.

En son 12 Eylül'de Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Karim Valiyev, Türkiye'ye yaptığı resmi ziyarette Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile bir araya gelmişti. Tarafların görüşmesinde, askeri, askeri-teknik, askeri-eğitim, mühendislik ve diğer alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı.