TürkAkım'a İHA'lı saldırı! Gazprom'dan ''engelledik'' mesajı

Rus enerji devi Gazprom, TürkAkım doğal gaz boru hattının kilit noktası Russkaya kompresör istasyonuna gece saatlerinde 3 İHA ile saldırı düzenlendiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı güçlerinin müdahalesiyle saldırı püskürtülürken, Putin'in haftalarca önce yaptığı sabotaj uyarısı yeniden gündeme geldi.

IHA

Türkiye'nin enerji güvenliği açısından kritik öneme sahip TürkAkım doğal gaz boru hattı, gece saatlerinde gerçekleştirilen dron saldırısıyla hedef alındı. Gazprom'un açıklamasına göre 3 İHA ile düzenlenen saldırı, Rusya Savunma Bakanlığı güçlerinin müdahalesiyle engellendi. Olay, Vladimir Putin'in haftalarca önce dile getirdiği sabotaj uyarılarını bir kez daha haklı çıkardı.

GAZPROM'DAN GECE YARISI SALDIRI AÇIKLAMASI: 3 İHA PÜSKÜRTÜLDÜ

Rus petrol şirketi Gazprom yaptığı yazılı açıklamada, gece saatlerinde TürkAkım doğal gaz boru hattına dron saldırısı gerçekleştirildiğini duyurarak, "TürkAkım boru hattına yapılan saldırı önlendi" dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar Karadeniz üzerinde dron saldırılarıyla da devam ederken TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları için de tehlike sürüyor. Rus petrol şirketi Gazprom tarafından yazılı açıklamada, gece saatlerinde TürkAkım doğalgaz boru hatlarına dron saldırıları gerçekleştiği belirtilerek, "Saat 00:40 ile 01:00 sıralarında, TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden yapılan ihracat sevkiyatlarının güvenilirliğini sağlayan Russkaya kompresör istasyonu, 3 adet İHA'nın saldırısına uğramıştır. Rusya Savunma Bakanlığı güçleri ve mobil operasyonel grupların ortak müdahalesiyle saldırı püskürtülmüş, Gazprom'a ait tesisin hasar görmesi engellenmiştir" denildi.

PUTİN'İN SABOTAJ UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat'ta Rus istihbarat yöneticileri ile yaptığı toplantıda Ukrayna tarafından TürkAkım ve Mavi Akım doğal gaz boru hatlarına sabotajlar düzenlenebileceğine dair uyarılarda bulunmuştu.