Türk jetlerinden YPG’ye ağır darbe 

TSK güçleri Cerablus’a bağlı tilemarne köyünü toplarla ve savaş uçaklarıyla vurdu

Terör örgütü YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri Dış İlişkiler Genel Sorumlusu Abdulaziz Yunus, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Cerablus güneyindeki Tılemarne köyünü vurduğunu belirtti.El Amarna olarak da bilinen Tılearne köyü, Cerablus’un 10 km güneyinde bulunuyor. 

Savaş uçaklarıyla vurdu 

Edinilen bilgilere göre, Türkiye dün sabah saat 10:00 sularında Tilemarne köyünü obüs toplarıyla ve savaş uçakları ile vurdu. Bombardıman sesi Karkamış’ta da duyulurken, bölgede yoğun hava hareketliliği yaşanıyor.  Türkiye, YPG’ye bir darbe daha vurdmuş oldu.

Bağımsız Kürt devletine Karşı!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de bir bağımsız bir Kürt oluşumunu desteklemediklerini açıkladı. 

Türkiye vurgusu yaptı

Nusra’nın hiçbir zaman ateşkesin bir parçası olmadığını kaydeden Kerry, Suriye’nin bölünmez olduğunu ifade etti. Bağımsız bir Kürt oluşumunu desteklemediklerini belirten Kerry, “Kürt güçlerin bazı oluşumlarıyla çalışmalar çok kısıtlıydı” dedi. Kürtlerle temasların Türkiye’yle yakın işbirliğinde yürütüldüğünü belirten Kerry, “Türkiye’deki dostlarımızın hassasiyetini çok iyi anlıyoruz” dedi.

ABD-YPG birbirine girdi

ABD, PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye hem Fırat’ın doğusuna çekilme talimatı verdiği hem de silah ve istihbarat desteğini kestiği iddia edildi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın “Fırat’ın doğusuna çekilin’ mesajının ardından ABD’nin Suriye ve Irak güçlerine komuta eden General Steohen Townsend, YPG’lileri eğiten askerlerine desteği kesme talimatı verdi. ABD, daha önce YPG’ye destek vermişti.