Tunus'ta meclis çevrim içi olarak toplanacak

Tunus'ta Meclis Başkanı ve En-Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, darbe nedeniyle kapanan Meclis toplantılarını çevrim içi düzenleyecek. Tunus Onur Koalisyonu da Meclis'in çevrim içi olarak bir araya geleceğini ve darbeyi kınayan bir açıklama yayınlayacağını duyurdu.

AA

Tunus'ta Meclis Başkanı ve En-Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin, darbe nedeniyle kapanan Meclis toplantılarını çevrim içi düzenleyeceği belirtildi.

AA'nın Tunus yerel medyasına dayandırdığı haberlere göre Gannuşi, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclis'in yetkilerini dondurma kararının ardından Meclis binasına girilmesine izin verilmemesi üzerine yeni bir karar aldı.

Buna göre Gannuşi, beklemekte olduğu Meclis binasının önünde kendi aracı içinde çevrim içi olarak Meclis toplantıları düzenleyecek.

Gannuşi'nin kararına benzer bir açıklama da Tunus Onur Koalisyonu'ndan geldi. Koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meclis'in çevrim içi olarak bir araya geleceği ve darbeyi kınayan bir açıklama yayınlayacağı belirtildi.