Tunuslu yetkililer Nahda hareketinden 2 üst düzey üyeyi tutukladı

Nahda hareketinin başkan yardımcısı Mondher Ounissi ve partinin Şura Konseyi başkanı Abdel Karim Harouni gözaltına alındı

Aksam.com.tr

Nahda Hareketi Çarşamba günü yaptığı açıklamada Tunus güvenlik güçlerinin muhalefet partisinin önde gelen iki üyesini gözaltına aldığını duyurdu.

Aksam.com.tr'nin RWB'den çevirdiği habere göre, Nahda, eski bir bakan ve hareketin Şura Konseyi başkanı olan Abdel Karim Harouni'nin Salı günü geç saatlerde tutuklandığını söyledi.

Ayrıca partinin başkan yardımcısı ve başkan vekili Mondher Ounissi'nin de "önceden haber verilmeksizin" tutuklandığını ve "bilinmeyen bir yere" götürüldüğünü belirtti.

Nahda iki yetkilinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Tunuslu yetkililer Şubat ayından bu yana muhaliflere baskı uygulayarak aralarında Nahda lideri Raşid Gannuşi'nin de bulunduğu çok sayıda medya mensubu, aktivist ve siyasetçiyi tutukladı.

Tunus, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Kays Said'in hükümeti devirip parlamentoyu feshetmesinden bu yana ülkenin ekonomik koşullarını daha da kötüleştiren derin bir siyasi krizin pençesinde.

Said, aldığı tedbirlerin ülkeyi "kurtarmak" için olduğu konusunda ısrar ederken, eleştirmenler onu bir darbe düzenlemekle suçladı.