Trump'tan iki yıl sonra ilk tweet: ‘Asla teslim olma'

ABD tarihinde sabıka fotoğrafı çekilen ilk başkan olan Donald Trump, iki yılı aşkın süredir Twitter hesabını kullanmıyordu. Burada online olan Trump sabıka fotoğrafının olduğu fotoğrafın altına ‘Asla teslim olma' yazdı.

Aksam.com.tr

Donald Trump'ın Twitter hesabı, 2020 ABD seçimlerinin ardından destekçilerinin Kongre binasını basmasıyla birlikte kapatılmıştı. Trump'ın bu olayı Twitter hesabı üzerinden kışkırttığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Aksam.com.tr'nin The New York Times'tan çevirdiği habere göre, geçen yılın sonlarına doğru Twitter'ı satın alan Elon Musk, Trump'ın hesabını tekrar aktif hale getirdi; ancak Trump, Twitter'a geri dönmeyeceğini belirtti.

Trump, paylaşımlarını kendi kurduğu sosyal medya platformu olan 'Truth Social' üzerinden yapıyordu. Trump'ın son Twitter paylaşımı ise 8 Ocak 2021 tarihindeydi.


Dün ise Trump, ABD tarihinde ilk kez yaşanan bir şekilde eski bir başkan olarak '2020 seçim sonuçlarına müdahale' gerekçesiyle soruşturma kapsamında teslim olmuş ve sabıka fotoğrafı çektirmişti.

Bunun üzerine Trump, 2 yılı aşkın süredir kullanmadığı Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Tweetinde sabıka fotoğrafını ve başkanlık seçimi için hazırladığı internet sitesini paylaşarak 'Asla teslim olma' ifadesini kullandı.