Trump'ın komünizm çıkışının perde arkası! ''Endişe duymalarını sağladı''

Akşam Gazetesi Washington temsilcisi Yavuz Atalay, ABD'de komünizm tartışmalarıyla ilgili AKSAM TV'de Eda Cabul Işık'a değerlendirmede bulundu. ABD'ye komünizm gelir mi? Detaylar haberimizde…

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, demokratların adayı Kamala Harris'in ekonomi politikasını Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine benzetti.

ABD'de yaşanan komünizm tartışmalarına ilişkin Atalay, "Trump rakibi Harris'e ekonomi üzerinden yükleniyor. Trump döneminde ekonomi oldukça iyi sayılara sahipti. Trump, ekonomi konusunda iyi bir başkanlık dönemine sahip olduğu uzmanlar tarafından yorumlanıyor. Rakibi Biden iken Biden'a sonrasında ise yeni rakibi Kamala Harris'e yüklenmeye devam ediyor. Ekonominin Biden döneminde tarihin en kötü ekonomisi olduğunu söyleyerek yüklenirken şimdi ise Harris'e de komünizm yakıştırması ile yükleniyor." dedi.

"HARRİS'E DARBE OLARAK YORUMLAYABİLİRİZ"

Atalay, ABD'nin özgürlükçü bir ülke olduğuna dikkat çekerken, " Fiyatlarda da olsa sosyal yaşamda da olsa her türlü özgürlüğü benimsemiş bunu öncelik haline getirmiş bir ülke. Harris'in son mitinginde yapmış olduğu açıklama da biraz daha kontrolcü bir mesaj verdi. Ekonomiyi kontrol edeceğine dair, ekonomide denetlemelerin artacağına dair mesajlar verdi. Trump ise bu mesajları komünizm olarak yorumladı. Harris ABD'nin özgürlüğünü kısıtlamaya geliyor ifadeleriyle ABD'nin özgürlüğüne düşkün olmalarına vurgu yaptı. Bu gönderme ile Harris'e karşı endişe duymalarını sağlayıp kendisine karşı oy değiştirmeye çağırttı diye söyleyebiliriz. Trump'ın Harris'e komünizm yakıştırması ve çıkışı komünizm tartışmalarından ziyade Harris'e darbe olarak yorumlayabiliriz." dedi.