Trump’ın en büyük finansörlerinden Broidy, Katar’a dava açtı

ABD Başkanı Donald Trump’ın önde gelen finansörlerindenElliott Broidy dün Katar’a dava açtı. Broidy, Katar’ı bölgedeki rakiplerinin yanında yer alınmasına misilleme olarak e-postalarını çalmakla suçladı. Doha yönetimi ise bunun ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimini rakiplerini yanına çekmek için yaptığı bir girişim olarak görüyor.

Broidy, Los Angeles’taki ABD Bölge Mahkemesi’nde görülen davada Katar ve ajanlarının, kendisinin ve eşinin e- posta hesaplarına sızdığını, ABD’deki baskı gruplarının üyeleri aracılığıyla medyada kendsini küçük düşürmek için sahtekarlık yaparak çalıntı belgeler sunduğunu söyledi.

Broidy, tazminat talep ettiği davada sızdırılan bazı bilgilerin manipüle edildiğini belirtti.

Katar’a yönelik sert eleştirileriyle bilinen Broidy yaptığı açıklamada “Delillerin açık olduğunu düşünüyoruz. Susturulmam için bana karşı iyi düzenlenmiş bir komployu yürüten bir ülke var” diye konuştu.

Washington’daki Katar Büyükelçiliği Sözcüsü Casim Al Sani, davadaki suçlamaları reddederek Broidy’nin ABD’nin dış politikasını ve Kongre’yi etkilemeye çalıştığını vurguladı. Ulusal Cumhuriyet Komitesi’nin mali işler sorumlusu Broidy ise bunu Doha’nın kendisinden intikam alma hamlesi olarak niteledi.

(Şarku'l Avsat)