Trump ‘Arı Kovanı'nı askerlerle dağıtacak

ABD Başkanı Trump, Floyd eylemlerinin hala devam ettiği Portland şehri için “teröristlerin kovanı” ifadesini kullandı. Trump, eylemleri ulusal muhafızlara ‘vurma' yetkisi vererek bastırmayı düşündüğünü söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Portland’daki protestoları bastırmak için Ulusal Muhafız birlikleri göndermenin masada olduğunu söyledi. Oregon Valisi Kate Brown ve Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler, kentteki federal polis varlığının, siyahi George Floyd’un ölümünden sonra ülke çapındaki protestolar esnasında gerginliği arttırdığını söyledi. Protestocuları “profesyonel anarşistler” ve “ülkemizden nefret eden insanlar” olarak nitelendiren Trump, eylemciler çekilmediği takdirde “Ulusal Muhafızlara göndereceğiz ve onunla ilgileneceğiz” dedi.

TikTok'a yasak

Trump, Çin merkezli kısa video uygulaması TikTok’u yasaklayacağını açıkladı. Şu anda acil durum ekonomik yetkileri olduğunu vurgulayan Trump, bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını vurguladı. ABD’li yetkililer TikTok’un Amerikalıların kişisel verilerini toplamak için kullanılabileceği endişesini dile getiriyordu.