Toplu mezarları bile bombaladılar

Gazze'deki soykırımda 5 ay geride kalırken İsrail'in ölülere bile saygısı kalmadı. İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinli sivilin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı bombaladı.

İsrail güçlerinin Gazze'ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü katliamlarda 150 gün geride kaldı. İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında bulunan 1,5 milyon insanın sığındığı Refah kentinde Filistinli ailelere ait 2 evi bombaladı.

ÖLÜLERE SAYGILARI KALMADI

Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 12 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yakınları üzüntü yaşadı. İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, İsrail'in mezarlığa hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Kahlut, bombardımanın etkisiyle burada gömülü olan naaşların toprak altından çıktığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.

BİR GÜNDE 124 CAN KAYBI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail'in 13 katliam saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. 124 Filistinlinin öldürüldüğü belirtilerek, toplam can kaybının 30 bin 534'e yükseldiği ve 210 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Toplam yaralı sayısının ise 71 bin 920'ye çıktığı kaydedildi.

İSRAİL'DEN İNSANLIK DIŞI SALDIRI

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini belirterek BM'ye harekete geçme çağrısında bulundu.

130 TOPLU MEZAR

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin gömüldüğü 130'dan fazla toplu mezar belgelediklerini açıkladı.