Ahmet Eraslan
Tesla'nın otopilot özelliği şirketin finansal geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Musk'a göre özellik şirketin en önemli avantajlarından biri olarak görülürken, bu konuda açılan iki davadan birinde davacılar şirketin bu teknolojide başarısız olduğunu iddia ediyor. Tesla'nın davayı kazanması durumunda yazılıma güven ve satışlar artabilir.
Aksam.com.tr'nin Irısh Examiner'dan çevirdiği haber göre, Tesla peş peşe iki duruşma ile karşı karşıya ve bunu daha da fazlası takip edebilir.
Eylül ortasında Kaliforniya'da görülmesi planlanan ilk dava, otopilot sisteminin araç sahibi Micah Lee'nin Model 3'ünün Los Angeles'ın doğusundaki bir otoyoldan saatte 90 km hızla aniden sapmasına, bir palmiye ağacına çarpmasına ve saniyeler içinde alevler içinde kalmasına neden olduğu iddialarını içeren bir hukuk davası.
Ölümlü kazalardan şirket sorumlu tutuluyor
2019 yılında meydana gelen ve daha önce rapor edilmemiş olan kazada Lee hayatını kaybetmiş ve o sırada 8 yaşında olan bir çocuk da dâhil olmak üzere iki yolcusu ağır yaralanmıştı. Yolcular ve Lee'nin ailesi tarafından Tesla aleyhine açılan dava, Tesla'yı aracı satarken otopilot ve diğer güvenlik sistemlerinin kusurlu olduğunu bilmekle suçluyor.
Ekim ayı başında Florida'da görülecek olan ikinci dava, 2019 yılında Miami'nin kuzeyinde meydana gelen ve araç sahibi Stephen Banner'ın Model 3'ünün yola çıkan 18 tekerlekli bir TIR'ın dorsesinin altına girerek Tesla'nın tavanını kopardığı ve Banner'ın ölümüne neden olduğu kazadan kaynaklanıyor. Banner'ın eşi tarafından açılan davaya göre, otopilot fren yapmadı, direksiyonu kırmadı ya da çarpışmayı önlemek için herhangi bir şey yapmadı.
Şirket bu davalara karşı iddiaları reddederken sonucun Tesla lehine olması durumunda araba firmasının büyük bir güven kazanacağı düşünülüyor.