Terör devleti sınırı aştı! Filistin diplomasisi

'Terör'e karşı birlik çağrısı! İsrail zulmüne karşı Filistin diplomasisi. Başkan Erdoğan, İsrail zulmünün durdurulması için 19 ülkenin lideriyle görüştü, ''güçlü tepki ve caydırıcı ders'' çağrısı yaptı

Türkiye, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek olmak için BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere girişimlerini sürdürürken Başkan Erdoğan da şimdiye kadar 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan görüşmelerde, İsrail'in saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinli Müslümanlara yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti.

ULUSLARARASI KORUMA GÜCÜ

Başkan Erdoğan, İsrail'in uyguladığı terörü durdurmak için tüm dünyayı harekete geçirmek üzere her düzeyde girişimlerde bulunduklarını belirtti. Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin meseleye müdahil olması ve Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İslam ülkelerinin Diyanet İşleri başkanları ve başmüftülerinin katılımıyla "Mescid-i Aksa ve Kudüs" gündemiyle "Acil Kudüs Toplantısı" düzenlendi.

KATİL DEVLETİN GÜCÜ ÇOCUKLARA YETİYOR

AK Parti'nin bayramlaşma etkinliğinde konuşan Erdoğan, "Filistin'de tüm dünya görmezden gelse bile İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, "İsrail'in sergilediği saldırganlığa karşı çıkmak insanlığın namus borcudur. İsrail'in döktüğü kanlara ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Kudüs gibi hem Müslümanların hem Hıristiyanların hem de Musevilerin kutsal mekanlarını bünyesinde barındıran bir şehri fütursuzca yağmalamaya kalkan bu terör devleti artık tüm sınırları aşmıştır. Güçleri sadece çocuklara ve masumlara yetiyor. İsrail'in saldırılarına karşı her devleti, her kurumu bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

1 HAFTADA 19 LİDER

Başkan Erdoğan'ın 8 Mayıs'tan beri görüştüğü liderler şu şekilde:

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani

Ürdün Kralı 2. Abdullah

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf es-Sabah

Malezya Kralı Sultan Abdullah

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev

Pakistan Başbakanı İmran Han

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe

Umman Sultanı Heysem bin Tarık

Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed