Terör destek gücü Münbiç'te görevde

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı sürdürdüğü bu günlerde YPG’li terörist ‘müttefiklerinin’ geleceğinden endişe eden ABD, Münbiç’e üst düzey komutanları ve basın ordusuyla çıkarma yaptı.

1

OSMAN CERİT

Türkiye’nin uyarılarına rağmen bölücü örgüt PKK’nın Suriye kolu PYD ile işbirliğine devam eden ABD, Suriye’de teröristlerle kol kola yeni fotoğraflar verdi. ABD’nin Suriye’deki üst rütbeli askerleri, Türkiye’nin güvenliği için temizlenmesini şart gördüğü Münbiç’de koruduğu teröristlerle bir araya geldi. 

GAZETECİLERLE ŞOV YAPTILAR   

Koalisyon komutanları adeta şov yapmak için yanlarında götürdükleri NYT ve CNN muhabirlerine konuştu. General Paul Funk Türkiye için küstahça “Burada bize çattılar, buna karşı sert bir cevabımız olacak, burayı terk etmiyoruz” dedi. ABD’li general Jamie Jarrod da, terör örgütünün sözde komutanıyla bir araya geldi.  CNN ve NYT teröristlerle röportajlar yaptı. CNN, “ABD, NATO müttefiki Türkiye ile Münbiç’te karşı karşıya. Türkiye’nin ‘terörist’ olarak gördüklerini ABD ‘kahraman’ olarak görüyor” ifadesini kullandı. ? 

24 SAAT NÖBETTELER

Türk askerine 1.5 kilometre mesafede ABD’li askerlerin YPG’lilerle birlikte yan yana nöbet tuttuğu fotoğrafları ortaya çıktı. Amerikalılar Münbiç ile Fırat Kalkanı’nın birleştiği yerde devriye geziyor.

ZAHAROVA: ABD’nin varlığı DEAŞ’ı gizliyor 

 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye’de kurduğu güvenlik bölgesi ve askeri varlığının DEAŞ'lı terörislerin rejim güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.