Tayvan 6,5 büyüklüğünde deprem ile sallandı

Tayvan'ın kuzeydoğusundaki Yilan ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem oldu. 66,8 km (41,5 mil) derinlikte meydana gelen depremin 10 saniye sürdüğü belirtiliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Tayvan'ın kuzeydoğusu 6.5 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Taipei'de binaların sallandığı belirtilirken, hasar ve kayıp olmadığı bildirildi.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, Tayvan merkez meteoroloji bürosu, yerel saat ile 13.11'de 66,8 km (41,5 mil) derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünü Yilan ilçesi olarak belirledi.

Taipei'deki bir muhabir, sarsıntının yaklaşık 10 saniye sürdüğünü ve yılın şimdiye kadarki en güçlü depremi gibi hissettiğini söyledi.

Tayvan'ın kuzey ve doğu bölgelerinde hissedilen afetten ötürü Taipei metrosu kontroller için kısa süreliğine kapatıldı. Metro kısa bir süre sonra yeniden açılırken Tayvan yönetimi tarafından işletilen elektrik operatörü, şebekenin normal şekilde çalıştığını söyledi.

Dünyanın en büyük sözleşmeli fason üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) (2330.TW), bazı işçileri tahliye ettiğini söyledi. Kısa bir açıklamada, "Kuzey Tayvan'daki belirli TSMC fabrikalarındaki personel, şirket prosedürüne göre deprem sırasında tahliye edildi ve tüm güvenlik sistemleri normal şekilde çalıştı" dendi.

İki tektonik plakanın birleştiği yerin yakınında yer alan depremlere eğilimli yapıya sahip Tayvan'ın güneyinde 2016 yılında meydana gelen depremde 100'den fazla kişi hayatını kaybederken, 1999'da 7.3 büyüklüğündeki depremde 2000'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.