Tayland'da asgari ücret arttı

Çalışma Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada Tayland'ın yılsonuna kadar yeni bir günlük asgari ücret belirleyeceğini ancak bu ücretin daha önce belirtildiği gibi 400 baht (11.18 $) olmayacağını söyledi.

Aksam.com.tr

İktidardaki Pheu Thai partisinin seçim platformunun önemli bir parçası olan günlük asgari ücretin yükseltilmesi, işletme maliyetlerini artıracağı ve ekonominin durgun olduğu bir dönemde Tayland'ı yatırımcılar için daha az rekabetçi hale getireceği endişesiyle işletmeleri sarstı.

Çalışma Bakanı Pipat Ratchakitprakarn gazetecilere yaptığı açıklamada zam oranının yine de enflasyonun üzerinde olacağını söyledi. Ortalama günlük asgari ücret şu anda 337 baht.

Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisinde yıllık manşet TÜFE Ağustos ayında %0,88 oldu.

Yeni hükümet geçen ay iktidara geldikten sonra ekonomiyi canlandırmayı ve yaşam maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen bir dizi popülist politika açıkladı.

Temel önlemler arasında, 16 yaş ve üzeri her bireyin kendi topluluklarında harcamak üzere dijital cüzdanlar aracılığıyla 560 milyar baht (15,94 milyar dolar) değerinde 10.000 baht (284,58 dolar) dağıtılması yer alıyor. (1$ = 35,14 baht)