Tayland, AVM saldırısından sonra turistlerin güvenini geri kazanmak istiyor

Yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, lüks bir alışveriş merkezinde iki yabancının öldürüldüğü silahlı saldırıdan bir gün sonra Tayland'ın kritik turizm sektörüne olan güveni yeniden tesis edeceğini söyledi.

Aksam.com.tr

Polis, Salı günü Bangkok'un ticari merkezindeki Siam Paragon alışveriş merkezine girip yaylım ateşi açarak biri Çinli diğeri Myanmarlı iki kadının ölümüne ve beş kişinin yaralanmasına yol açtığından şüphelenilen bir genci tutukladı.

Saldırı, yeni Başbakan Srettha Thavisin'in Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi olan ve COVID-19 salgınından sonra toparlanmakta yavaş kalan turizmi desteklemeye çalıştığı bir dönemde meydana geldi.

Çin, COVID-19 öncesi yıllarda Tayland'a gelen en büyük yabancı ziyaretçi kaynağı olarak bu çaba için hayati önem taşıyor.

Srettha yönetimi geçtiğimiz ay seyahatleri kolaylaştırmak ve Tayland'ın güvenlikle ilgili asılsız endişelerinin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için Çin vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı tanıdı.

Tayland Turizm Otoritesi Başkanı Thapanee Kiatphaibool, devlet kurumlarının güveni yeniden tesis etmek için daha da fazlasını yapacağını söyledi.

"Taylandlı ve yabancı turistler için her alanda güvenliği arttırmamız gerekiyor," diyen Kiatphaibool gazetecilere herhangi bir spesifik adımdan bahsetmedi.