Tanzanya koronavirüsle ''buhar tedavisi'' kullanarak mücadele ediyor

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da koronavirüse karşı geliştirilen ''buhar tedavisi'' uygulanmaya başlandı.

AA'da yer alan habere göre; Hint Okyanusu kıyısında bulunan Tanzanya'da hükümet, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı "buhar tedavisi" uygulamaya başladıklarını belirtti.

Tanzanya Yerel Yönetimler Bakanı Süleyman Jajo, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, virüsle mücadelede buhar tedavisinin yanında sebze ve meyve tüketilmesi gibi yollar denediklerini bildirdi.

Jajo, "Kovid-19'un ülkemizde yeri yok. Buhar tedavisi, meyve ve sebze tüketerek virüsü etkili bir şekilde öldürüyoruz." dedi.

Buhar tedavisinin uygulanmasında bazı bitkilerden faydalanıldığını ifade eden Jajo, bu uygulamanın virüsü etkisiz hale getirmekte en geçerli yol olduğunu öne sürdü.

Jajo ayrıca vatandaşlara daha fazla sarımsak, zencefil, karpuz, portakal ve limon gibi gıdalar tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan uzmanlar, buhar tedavisi yönteminin etkinliğine dair herhangi bir bilimsel kanıt olmadığına dikkati çekiyor.

JOHN MAGUFULİ AŞIYA KARŞI

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, 27 Ocak'ta yaptığı konuşmada, halkı yabancı devletlerin ürettiği Kovid-19 aşılarına karşı uyarmıştı.

Ülkesinde Kovid-19 salgını olmadığını öne süren Magufuli, "Aşılar tehlikelidir. Eğer beyaz adam aşı bulabiliyor olsaydı şimdiye kadar AIDS için aşıyı bulmuş olmalıydı, veremin aşısını, sıtmanın aşısını." ifadesini kullanmıştı.

Magufuli'nin daha önce laboratuvara gizlice insan isimleri vererek hayvan, meyve, yağ örnekleri gönderdiğini ve bir papaya ile keçinin sonuçlarının pozitif çıktığını söylemesi ülkede gündem olmuştu.

Kovid-19 vakalarına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşmayan Tanzanya, Madagaskar'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği bitkisel ilacı satın alan ilk ülkelerden biriydi.