Taliban'da kavga çıktı

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın önde gelen isimlerinin siyasi konularda kavgaya tutuştuğu öne sürüldü.

Afganistan'da geçici hükümeti kuran Taliban yönetimi içinde büyük anlaşmazlık çıktığı öne sürüldü. BBC Peştu'nun üst düzey Taliban yetkililerinden edindiği bilgiye göre tartışma grubun kurucularından ve başbakan yardımcısı Molla Abdulgani Birader ile silahlı kanattan Hakkani grubunun önde gelen ismi Mülteciler Bakanı Halil-ur-Rahman Hakkani arasında çıktı. Anlaşmazlığın temelinde Taliban'ın zaferinde diplomasinin mi yoksa silahların mı payı olduğuna dair görüş ayrılığı bulunuyor. Katar'da geçen yıl yapılan müzakerelerin önemli isimlerinden Birader diplomasiye vurgu yaparken Hakkani grubu silahlı gücü savunuyor. Bir Taliban kaynağı, Baradar ile Hakkani arasında yeni hükümetin yapısı konusunda da tartışma çıktığını söyledi. Kabil'e gelen Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman el-Sani ile yapılan görüşmede yer almayan Birader'in Kabil'i terk ettiği, ayrıca Taliban'ın dini lideri Molla Ahundzade'den de haber alımadığı öne sürüldü.

DÜZENLİ ORDU KURULACAK

Taliban'ın Genelkurmay Başkanı Kari Fasihuddin, düzenli orduya dair çalışmaların sürdüğünü, yakında hayata geçeceğini söyledi.

GİRİŞİMCİ FATMA KABİL'DE MUTLU

Kabil'de yaşayan Fatma adlı Türk kadın girişimci, ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu belirterek Türkiye'ye dönme planı olmadığını söyledi. Fatma, "Hükümet değişikliğinden dolayı dükkanı bir hafta kapattık. Şu an işlerimiz yarı yarıya düştü" dedi. Afganistan'da ilk 2 yıl Mezar-ı Şerif'te yaşayan Fatma, son 7 yıldır da kuaförlük yapıyor. Fatma, açtığı kuaför dükkanı ile geçimini sağlamaya başladığını kaydetti.