Taliban 6 ABD uçağının kalkmasına izin vermedi

ABD'li bir Kongre üyesinin Taliban'ın Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda ABD vatandaşlarını esir tuttuğunu öne sürmesinin ardından, havalimanında tutulan 6 uçak uydudan görüntülendi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki Cumhuriyetçilerin Lideri Michael McCaul, Taliban'ın Afganistan'da kalan Amerikan vatandaşları ve Afgan tercümanları taşıyan 6 Amerikan uçağını Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda tuttuğunu söylemesinin ardından havalimanında tutulan uçaklar uydudan görüntülendi.

ABD'LİLER RİSK ALTINDA

Bölgeden ABD'ye yapılacak uçuşları organize etmekle sorumlu bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığı'nı suçlayarak, Amerikalılar da dahil olmak üzere yaklaşık bin kişinin Afganistan'da mahsur kaldığını söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD'li yetkili, "ABD hükümeti Mezar-ı Şerif'ten ayrılmaya çalışan Amerikan vatandaşlarının olup olmadığını doğrulamadığı için Amerikalılar risk altında" diye konuştu.

GRAHAM: AFGANİSTAN'A DÖNECEĞİZ

ABD Başkanı Joe Biden'ı Afganistan'dan çekilme konusunda eleştirmeye devam eden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham BBC'ye verdiği röportajda, "Irak ve Suriye'ye geri döndüğümüz gibi Afganistan'a da geri döneceğiz" dedi. Graham ABD'nin Afganistan'a dönmek dışında başka bir seçeneği olmadığını söyledi. Daha önce de Graham "Başka bir 9/11 şansı tavan yaptı" açıklamasını yapmıştı.