Tahran'da Reisi'yi yüz binler uğurladı

İran, helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte 9 kişinin matemini tutuyor.

Tebriz'de başlayan cenaze törenin ikinci durağı dün başkent Tahran oldu. Tahran Üniversitesi yerleşkesindeki cenaze namazını İran lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Namaz sonrası Azadi Meydanı'nda düzenlenecek cenaze merasime yüz binlerce kişi katıldı.

Reisi'ye veda eden Tahranlılar ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da tören katılmak için Tahran'a gitti. Reisi'nin cenazesi bugün Meşhed kentinde toprağa verilecek.

İRAN, TÜRK BAYRAĞINA YER VERMEDİ!

İran Cumhurbaşkanlığı, helikopter kazasında ölen Reisi için ülkelerden gelen taziye mesajlarını internet sitesinde yayınladı. "Ülkelerin, uluslararası kuruluşların ve şahsiyetlerin İran'a taziye mesajları" başlıklı Farsça yayımlanan duyuruda, Reisi'nin fotoğrafıyla birlikte taziye mesajı atan ülkelerin bayraklarına da yer verildi. Duyuruda, Türk bayrağının görselde yer almaması dikkat çekerken, paragrafın en altında bir cümle ile 'milli yas' kararı alındığı ifade edildi. Sitenin İngilizce versiyonunda ise görselde Türkiye'ye vurgu yapıldı fakat Türk bayrağı yerine 18. yüzyıl Osmanlı bayrağı kullanıldı.