Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle 550 hacı adayı hayatını kaybetti

Bu yıl gölgede sıcaklığın 51,8 dereceye ulaştığı Suudi Arabistan'da kavurucu hava nedeniyle hac ibadeti esnasında en az 550 kişinin öldüğü bildirildi.

Mekke'de Müslümanlar ibadetlerini yerine getirirken gündüz saatlerinde ölçülen sıcaklıkların gölgede en az 51,8C'ye (125F) ulaştığı açıklandı. aksam.com.tr'nin AFP'den aktardığı habere göre, Mısırlı bir hacı, "Hac zor bir iş. Sıcak ve aşırı kalabalık koşullarda bile çaba göstermeniz ve ibadetleri yerine getirmeniz gerekiyor" dedi.

Hacılar kendilerini güneşten korumak için şemsiye kullanırken, Suudi yetkililer ise hacıları susuz kalmamaları ve en sıcak saatlerde (11.00 ile 15.00 arası) dışarıda kalmamaları konusunda uyardı.

Aşırı sıcaklar hacılara zor anlar yaşatırken, bu yıl 550 kişinin kavurucu hava nedeniyle vefat ettiği açıklandı. Ölenlerin 323'ünün Mısırlı 35'inin ise Tunus vatandaşı olduğu kaydedildi.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivand ise dün en az 11 hacının öldüğünü duyurdu.

Ayrıca sıcak çarpması nedeniyle 2 bin 700 kişinin ise hastanede tedavileri sürüyor.

23 TÜRK VATANDAŞI VEFAT ETTİ

Öte yandan hac ibadeti sırasında 23 Türk vatandaşı da hayatını kaybetti. Vefat eden hacı adaylarının ölüm nedenleri ise kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar olarak açıklandı.