Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu'ndan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili pes dedirten açıklamalar geldi. Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı cinayet hakkında, ''Korkunç bir suç ve talihsiz bir kaza, dehşete düştük'' ifadelerini kullandı.

1

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Mohammed Al-Aiban, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen gazeteci Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne pes dedirten açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı cinayet hakkında, "Korkunç bir suç ve talihsiz bir kaza, dehşete düştük" şeklinde konuştu.

Al-Aiban, cinayeti uluslararası boyuta taşıma çağrılarına karşı olduklarını ve cinayetin Suudi Arabistan'ın iç işleri meselesi olduğunu ifade ederek, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişilerin adalete teslim edildiğini ve bu kişilerin işkenceye maruz kalmadığını belirtti.