Terör örgütü YPG/SDG, ABD bayraklarıyla DEAŞ'ın bitişini kutladı

ABD Başkanı Donald Trump’tan sonra terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin liderlik ettiği SDG de dün terör örgütü DEAŞ’ın elindeki son toprak parçası olan Baguz’un ele geçirildiğini duyurdu. Baguz’da yapılan törende kırmızı üniformalı SDG bandosu ABD ve SDG bayrakları önünde ABD Milli Marşı’nı çaldı.

ABD’nin desteklediği terör örgütü YPG’nin liderlik ettiği SDG dün terör örgütü DEAŞ’ın son kalesi olan Baguz’un alındığını açıkladı. Örgütün konuşlu olduğu son noktanın ele geçirildiği haberini SDG basın sözcüsü Mustafa Bali açıkladı ve “Baguz kurtarıldı. SDG, sözde hilafetin kesin olarak yok edildiğini ve DEAŞ’ın alandaki hakimiyetinin yüzde 100 olarak sonlandırıldığını ilan ediyor” dedi.

Baguz’un alınmasıyla ilgili dün söz konusu yerleşimde bir tören düzenlendi. Nevruz dönemine de denk gelen törende sırmalı, kırmızı üniformalı bir bando, ABD bayrağı ve SDG bayrakları önünde ABD milli marşını çaldı. Törene DEAŞ’a karşı savaşan SDG’liler de katıldı. Bölgede bulunan Reuters muhabiri, her ne kadar Baguz, DEAŞ’tan alınmış olsa da münferit çatışmaların ve havan topu atışlarının sürdüğünü belirtti.

Irak’tan sonra Suriye’de de DEAŞ’ın yenilgiye uğratıldığının açıklanmasının ardından DEAŞ’ın Suriye’deki çöllük alana ya da kentlere çekildiği, uyuyan hücrelerin silahlı saldırı, adam kaçırma, pusu gibi terör faaliyetleriyle varlığını sürdürebileceği belirtiliyor. 2014 yılında hilafet ilan eden DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin ise nerede olduğu bilinmiyor. Bağdadi’nin birkaç yakın adamıyla birlikte Irak sınırından Hama’ya kadar uzanan çöllük alanda yaşıyor olabileceği tahmin ediliyor.