Suriye'den ‘normalleşme' mesajı: 2011 öncesine dönmeliyiz

Başkan Erdoğan'ın “Dargınlığı bitirelim” çağrısına Şam'dan yanıt geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “İlişkilerin normale dönmesi, 2011 öncesi duruma dönülmesine bağlı” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile ilişkileri normalleştirmek için yaptığı çağrıya resmi yanıt verildi. Suriye haber ajansı SANA'nın haberine göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Türkiye'yle ilişkilerine dair yazılı açıklama yayımladı. ülkelerin çıkarlarının çatışma veya düşmanlığa değil, aralarındaki sağlam ilişkiye dayandığına dikkat çekti Metinde 2 şart yer aldı: "Yasadışı olarak bulunan güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi ve sadece Suriye'nin değil, Türkiye'nin güvenliğini de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele...."

Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki normal ilişkinin geri dönüşünün, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesindeki durumun geri dönüşüne dayandığını vurguluyor."