Suriye'deki seçimlerin sonu kötü ve kanlı biter

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD'nin yapmayı planladığı seçime bölgeden tepkiler yükselirken, eski HDP milletvekili ve SES Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen konuyla ilgili AKŞAM'a önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞAM

HABER MERKEZİ

Eski HDP milletvekili ve SES Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD'nin yapmayı planladığı seçime yönelik AKŞAM'a önemli açıklamalarda bulundu.

Bu tür bir girişimin çok riskli olduğunu belirten Bilgen şunları söyledi:

"Barzani'nin Batı ile kurduğu ilişkilerle bu dönemde kurduğu ilişkinin 'bir başarı öyküsü' gibi görülmesi Suriye için de örnek gibi görülmeye başladı. ABD'ye güvenerek böyle bir girişimde bulunulması sonu çok kötü ve kanlı bitecek bir nitelik taşıyor. ABD'nin 'seçime karşıyız' açıklaması seçim düşünenlerin yüzüstü bırakılma ihtimalinin ilk sinyali olabilir. Seçim yapmak demek Suriye'nin toprak bütünlüğü olmak üzere her şeyin yeniden planlanması demek. Buna kimsenin gücü yetmez. Batı da şu anda Esad'sız bir planlamayı göze alamıyor. Bölgede İsrail gibi bir gücün seçim kışkırtması yaptığını düşünüyorum."