Suç ortakları birbirine düştü... İsrail'den ABD'ye ''ateşkes'' resti

İşgalci İsrail ile ABD arasında ''ateşkes'' krizi baş gösterdi. İşgal devletinin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD'den gelen ateşkes çağrısına rağmen 'dış baskıya boyun eğmeyeceklerini' ve 'teslim olma anlaşması' olarak nitelediği ateşkes anlaşmasına tüm gücüyle karşı çıkacaklarını söyledi.

AA

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD'den gelen ateşkes çağrısına rağmen "dış baskıya boyun eğmeyeceğini ve tüm gücüyle teslim olma anlaşmasına karşı çıkmaya devam edeceğini" belirtti.

Smotrich, sosyal medya hesabı üzerinden, ABD, Mısır ve Katar'dan gelen "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrısına itirazını yineledi.

"ABD'DEN SAYGI BEKLİYORUM"

ABD'nin tavrına ve İsrail'i bölgesel tehditlere karşı korumasına saygı duyduğunu ifade eden Smotrich, "ABD'den İsrail demokrasisine ve seçilmiş yetkililerinin güvenlik konusundaki kararlarında saygı beklediğini" ifade etti.

"DIŞ BASKIYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Smotrich, "ABD'nin el-Kaide'ye teslim olmayacağı gibi İsrail'in de kendi güvenliğini tehlikeye atacak bir dış baskıya boyun eğmeyeceğini" ileri sürdü.

"TÜM GÜCÜMLE KARŞI ÇIKACAĞIM"

ABD, Mısır ve Katar'ın "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrısını "Hamas'a teslim olma anlaşması" diye niteleyen Smotrich, İsrail'in güvenliğini tehlikeye atacak bir anlaşmaya "tüm gücüyle karşı çıkacağını" kaydetti.

Halk sokağa çıkamıyor... İsrail'i misilleme korkusu sardı

Bölgede gerilim had safhada! İran Devrim Muhafızları'dan askeri hamle!

İran, İsrail ile ilgili geri adım mı attı? Tahran yönetiminden net mesaj!

AB'den Norveçli diplomatların akreditasyonunu iptal eden İsrail'e kınama