Soykırımcı İsrail'in 24 saatte 47 Filistinliyi şehit etti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 47 artarak 54 bin 927'ye yükseldi. Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta çok sayıda binayı havaya uçurdu.

AA

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 47 ölü ve 388 yaralının getirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 4 bin 649 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 14 bin 574 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 54 bin 927'ye, yaralıların sayısının da 126 bin 615'e yükseldiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

HAN YUNUS'TA ÇOK SAYIDA BİNAYI HAVAYA UÇURULDU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde çok sayıda binayı, "içine Hamas tarafından patlayıcı yerleştirildiği" iddiasıyla havaya uçurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Han Yunus'ta devam eden saldırılarda çok sayıda silahlı kişinin etkisiz hale getirildiği, 200'den fazla Hamas'a ait altyapının imha edildiği" öne sürüldü.

Yıkılan altyapılar arasında "tünel girişleri, silah depoları ve askeri binaların" bulunduğu aktarılan açıklamada, Han Yunus kentinde İsrail askerlerini hedef almak amacıyla çok sayıda binanın içine Hamas tarafından yaklaşık 5 ton patlayıcı yerleştirildiği iddia edilerek tespit edilen bu binaların havaya uçurulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail askerlerinin, "Hamas mensuplarının saklandığı yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda bir yer altı yolu tespit ettiği, burada çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği" öne sürüldü.

Hamas, İsrail'in söz konusu iddialarına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Uluslararası insan hakları örgütleri ve BM verilerine göre, İsrail ordusu, aylardır devam eden soykırımı boyunca Gazze Şeridi'nde ev, okul, hastane ve diğer kurumları hedef aldı, sivil altyapının büyük bir kısmını tahrip etti.