Soykırımcı İsrail savaşı Lübnan'a taşıdı... Hizbullah komutanı öldürüldü!

Soykırımcı İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre, 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Soykırımcı İsrail, Beyrut'taki saldırıda Hizbullah komutanlarından Kubeysi'nin öldüğünü bildirdi.

AA

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Gubeyri Mahallesi'nde bir binanın 4 ve 5. katlarını hedef aldı.

Söz konusu saldırı, İsrail'in bir hafta içinde Beyrut'a düzenlediği üçüncü saldırı oldu.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyrut'u hedef alan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

HİZBULLAH'TAN KARŞI SALDIRI!

Hizbullah, yüzlerce kişinin öldüğü saldırılara karşılık İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üs ve 3 yerleşim birimini füzelerle vurduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Katzrin, Hagoşrim ve Gesher Haziv yerleşim bölgelerinin bir dizi füzeyle vurulduğu belirtildi.

İsrail'in kuzeyindeki Dado Askeri Üssü'ne de 50 füzeyle saldırı düzenlendiği aktarılan açıklamada, söz konusu saldırıların, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı ve onurlu direnişine destek ve Lübnan halkının ve savunulması amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

HİZBULLAH KOMUTANLARINDAN İBRAHİM KUBEYSİ HEDEF ALINDI!

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin öldüğünü bildirdi.

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta öğleden sonra düzenlenen hava saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Beyrut'ta Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesine İsrail Hava Kuvvetlerince saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının hedefinde Kubeysi'nin olduğu ve Hizbullah komutanının bombardımanda öldüğü aktarıldı.

Kubeysi'nin Hizbullah'ın füze ve roketlerden sorumlu komutanı olduğu ileri sürüldü.

LÜBNAN'A 2 BİNDEN FAZLA BOMBA ATILDI!

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'a salı sabahından itibaren üçüncü defa hava saldırıları düzenlediğini açıklarken, pazartesi sabahından bu yana ise bu ülkeye 2 binden fazla bomba attığını itiraf etti.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, soykırımcı İsrail ordusunun, gün içinde Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine üçüncü defa hava saldırıları düzenlediği duyuruldu.

Savaş uçaklarının Lübnan içinde Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen 1500 noktayı, insansız hava araçlarının da yüzlerce noktayı vurduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan'a pazartesi sabahından bu yana 2 binden fazla bomba attığını ilan etti.

Soykırımcı İsrail ordusu da yaptığı yazılı açıklamayla Beyrut'a hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Açıklamada saldırıya ilişkin detayların daha sonra bildirileceği belirtildi.

Soykırımcı İsrail ordusu, sabah Lübnan'ın güneyine yeniden hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

SOYKIRIMCI İSRAİL'İN LÜBNAN'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA EN AZ 558 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve çevresine göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

İsrail'in Hayfa bölgesindeki en büyük sağlık kompleksi Rambam Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan 22-23 Eylül'de atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan veya vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 11 hafif yaralı hastaneye getirildi.

Karşılıklı devam eden saldırılarda İsrail'in Nehariye kentinde ise 9 kişi hafif yaralandı.

Haaretz gazetesinin haberine göre ise 22 Eylül'de Aşağı Celile bölgesinde saldırı sirenleri çalarken panik nedeniyle gerçekleşen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.