Bölgede gerilim yükseldi: Husilerden İsrail'e misilleme! İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

Soykırımcı İsrail'e ait savaş uçakları, Yemen'in Hudeyde kentine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Husilere ait yakıt depoları vuruldu. Husiler, soykırımcı İsrail'e misilleme saldırıları düzenledi. İşte bölgede dakika dakika yaşanan gelişmeler...

AA

Soykırımcı İsrail, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana aralıksız saldırılar düzenleyerek on binlerce Filistinli sivili katletti. Yemen'deki Husiler ve Lübnan'daki Hizbullah, soykırımcı İsrail'e karşı saldırılar başlattı. Bölgedeki gerilim her geçen dakika daha da şiddetlendi.

HUSİLER TEL AVİV'E SALDIRDI!

Yemen'deki Husiler dün İsrail'in başkenti Tel Aviv'de insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirmiş, 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu saldırıya karşılık verileceğini duyurmuştu.

İşte bugün yaşanan gelişmeler...

19:13 - Soykırımcı İsrail savaş uçaklarının, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN KUZEYİNE 45 ROKET ATILDI!

20:27 - Soykırımcı İsrail ordusu, ülkenin kuzeyindeki Yukarı Celile, Batı Celile bölgelerine ve işgal altındaki Golan Tepelerine Lübnan'dan 45 roketin atıldığını duyurdu.

"TEL AVİV ARTIK GÜVENLİ DEĞİL"

23:01 - Yemen'deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, soykırımcı İsrail'in Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini vurguladı.

Yahya Seri, "Bu bariz saldırıya karşılık verecek, İsrail'deki kritik öneme sahip hedefleri vurmakta tereddüt etmeyeceğiz. Önceki açıklamamızdaki gibi Tel Aviv'in güvenli olmadığını vurguluyoruz." dedi.

Açıklamada, "Filistin halkının desteği ve zaferi yönündeki duruşumuz ilkelerimizden, inançlarımızdan ve dinimizden kaynaklanmaktadır. Ne boyun eğeceğiz, ne de geri adım atacağız. İnşallah bu desteği sürdüreceğiz ve düşmanımız daha ciddi darbeler alacak" ifadeleri kullanıldı.

İRAN: SALDIRININ SONUÇLARINDAN İSRAİL VE ABD SORUMLU!

23:13 - İran, İsrail'in Yemen'e saldırısını kınayarak, Tel Aviv'in Gazze'de işlediği suçların yanı sıra Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından İsrail ile başta ABD olmak üzere destekçilerinin sorumlu olacağını bildirdi.

HİZBULLAH'TAN GOLAN TEPELERİ'NE İHA SALDIRISI!

23:19 - Lübnan Hizbullahı'nın, işgal altındaki Golan Tepeleri'ne insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı.

SOYKIRIMCI İSRAİL SUR'A SALDIRDI!

23:21 - Soykırımcı İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesinde silah deposuna düzenlediği hava saldırısı nedeniyle bölgede güçlü patlamalar meydana geldiği ve en az üç kişinin yaralandığı bildirildi.

EYLAT'TA PATLAMA SESLERİ DUYULDU!

23:42 - Soykırımcı İsrail'in güneyindeki Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

HUDEYDE SALDIRISINDA 80 KİŞİ YARALANDI

23:58 - Yemen'de İran destekli Husiler, soykırımcı İsrail'in Hudeyde kentine düzenlediği saldırıda 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

ABD: HUSİLERE AİT İHA'YI İMHA ETTİK

00:13 - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'de İran'ın desteklediği Husilerin kontrol ettiği bölgeden kaldırılan bir insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini bildirdi.

HİZBULLAH: BÖLGEDEKİ ÇATIŞMA TEHLİKELİ AŞAMAYA GİRECEK!

00:25 - Hizbullah Hareketi, İsrail'in Yemen'in Hudeyde kentine düzenlediği saldırıyla "bölgedeki çatışmanın tehlikeli bir aşamaya geldiği" uyarısında bulundu.

MISIR: İSRAİL'İN SALDIRISI GERİLİMİ TIRMANDIRIR!

00:40 - Mısır, İsrail'in Yemen'in batısındaki Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırının tüm cephelerde gerilimi tırmandırmasına karşı uyarıda bulundu.