AA
Soykırımcı İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da "şüpheli bir şekilde yaklaştığı" gerekçesiyle bir Filistinliyi ateş açarak öldürdü.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 28 yaşındaki İsa Riyad İsa Cebali isimli Filistinlinin Huvvara beldesi yakınlarında soykırımcı İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Filistin haber ajansı WAFA'nın haberinde de Cebali'nin Huvvara'daki soykırımcı İsrail ordusuna ait kampın yakınında vurulduğu ve İsral ordusunun Cebali'nin naaşını alıkoyduğu ifade edildi.
İşgal altındaki Batı Şeria'da ocak ayından bu yana soykırımcı İsrail askerlerinin ateş açması sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 38'i Cenin'den olmak üzere 73'e yükseldi.
Soykırımcı İsrail ordusundan yapılan açıklamada da aracıyla İsrail askerlerine doğru "şüpheli bir şekilde yaklaştığı" gerekçesiyle Cebali'ye ateş açıldığı, İsrail askerlerinden yaralanan olmadığı kaydedildi.
Soykırımcı İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'nda 3 Filistinliyi öldürdü.
Soykırımcı İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, güçlerinin Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki çatışmada dün 3 Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.
Açıklamada, "İsrail sakinlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla Yahudiye ve Samiriye'nin (Batı Şeria) her yerinde terörü engellemek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki saldırıları sırasında bugüne kadar, 60'tan fazla "silahlı kişiyi" öldürdüğünü, 210'dan fazla "aranan kişiyi" gözaltına aldığını, "binalar dahil yaklaşık 30 'terör' altyapısını yok ettiğini ileri süren İsrail ordusu, 85 silaha el koyduğunu ve 14 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.
Soykırımcı İsrail ordusu dün kampta çıkan çatışmada özel bir birliğe mensup bir askerinin yaralandığını duyurmuştu.