AKŞAM GAZETESİ
Soykırımcı İsrail, Gazze Barış Planı'nın ikinci aşamaya geçmesine rağmen saldırılarını sürdürüyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, dün sabah saatlerinde Refah kentinin kuzeybatısı ile Han Yunus'un güneydoğusundaki bölgeleri hedef aldı. Aynı saatlerde İsrail ordusu, kuzeydeki Cibaliya ve orta kesimdeki Tuffah Mahallesi ile Bureyc Kampı'nın doğusunda da saldırılar gerçekleştirdi. Kaynaklar, İsrail'in Refah kentinde binaları patlattığını ve denizden de ateş açtığını belirtti.
SOYKIRIMCI BAKAN GAZZE'DE İLHAK İSTEDİ
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'nin ilhak edilerek askeri yönetim kurulmasını, Filistinlilerin sürgün edilmesini ve yeni yasa dışı yerleşimlerin kurulması yönünde skandal bir çağrı yaptı. Trump'ın barış planından ve duyurulan yeni yapıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yer almasından rahatsız olan Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ilhan ve sürgün çağrısında bulundu.
BAHREYN'E BARIŞ KURULU DAVETİ
ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı, Türkiye'nin de davet edildiği Gazze Barış Kurulu'na katılacak ülke sayısı artıyor. Bahreyn, Gazze'de ateşkes sürecinin ikinci aşamasının önemli bir parçası olarak kurulan Barış Kurulu'na katılması yönünde ABD'den davet aldığını açıkladı. Öte yandan Bloomberg, Trump'ın Barış Kurulu'nda kalmak isteyen ülkelerden para talep ettiğini iddia etti. Habere göre, kurul yılda en az bir kez toplanacak, davet edilen ülkeler kurulda 3 yıl yer alabilecek. Kurulda kalıcı olmak isteyenler ise 1 milyar dolar ödeyecek. Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Ali Şaas da komitenin çalışma ilkelerini ve sorumluluklarını belirleyen 'misyon bildirisini' imzalayarak ilk resmi adımın atıldığını duyurdu.