Soykırımcı İsrail Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdü

Soykırımcı İsrail ordusu düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Nasrallah'ın hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Hizbullah ''Liderimiz Hasan Nasrallah dünkü İsrail saldırısında öldürüldü'' diyerek iddiaları doğruladı.

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüklerini iddia etti.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamında düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunu öldürdük." ifadelerine yer verildi.

Hizbullah, Dahiye'ye düzenlenen saldırıda Nasrallah'ın öldürüldüğü yönündeki iddialara ilişkin sessizliğini koruyor.

HİZBULLAH İDDİALARI DOĞRULADI

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada "Liderimiz Hasan Nasrallah dünkü İsrail saldırısında öldürüldü. İsrail ile savaşmaya devam edeceğiz" denildi.

İRAN ULUSAL YAS İLAN ETTİ!

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından 5 günlük ulusal yas ilan etti.

SOYKIRIMCI İSRAİL'DEN SURİYE SINIRINA SALDIRI!

Soykırımcı İsrail, Lübnan'da Beyrut'a, Bekaa Vadisi ve Suriye sınırına hava saldırıları düzenledi.

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesi, Bekaa Vadisi ve Lübnan-Suriye sınırına hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye'de patlama yaşandığı bildirildi.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, savaş uçaklarının, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye "nokta hava saldırısı" gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırıda neyin ya da kimin hedef alındığına ilişkin detay verilmedi.

Ordu sözcülüğü, yaptığı diğer bir açıklamayla, Lübnan'ın güneyinde ve Bekaa Vadisi bölgesinde, Hizbullah'ın "silah üretimi yaptığını" öne sürdüğü atölyeleri havadan hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu ayrıca, Lübnan-Suriye sınırında Hizbullah'ın "silah kaçırdığını" iddia ettiği rotaları vurduğunu da paylaştı.

SOYKIRIMCI İSRAİL LÜBNAN'DA SİVİLLERİN BİNALARINI VURDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Soykırımcı İsrail, Dahiye bölgesinin çeşitli noktalarındaki sivil binalara yönelik 40'tan fazla saldırı düzenledi. Yapılan açıklamada, "Hava kuvvetleri, Hizbullah'a ait silahların saklandığı sivil binalara yönelik bir dizi saldırıyı tamamladı." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in yoğun hava saldırıları, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de bulunan Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leyleki bölgelerindeki binaları hedef aldı.

IRAK'TA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Irak'ta, Lübnan Hizbullah'ının Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısında öldürülmesi nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin Nasrallah'ın öldürülmesinden dolayı ülkede 3 gün yas ilan ettiği belirtildi.

Irak Ulusal Şii Akımı lideri Mukteda es-Sadr da X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Nasrallah'ı anarak, 3 günlük yas ilan ettiğini duyurdu.

İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ

İsrail'in Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit ettiği bildirildi.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan Hizbullah'a silah tedarikinin sağlandığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Lübnan ordusunun, askeri uçakların Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nı kullanabilmesine onay veren tek makam olduğunun altını çizen Lübnanlı yetkili, İsrail ordusunun havalimanının kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini kaydetti.

Yetkili, bunun üzerine İran yolcu uçağına Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verdiklerini belirtti.

SİVİL BİNALARDA SİLAH BULUNDUĞU İDDİALARI REDDEDİLDİ

Hizbullah Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki sivil binalarda silah veya silah depolarının bulunduğu iddialarını reddeddi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 783 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 783 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Lübnan'ın Nebatiye ili ile Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırılarda 12 kişinin yaşamını yitirdiği, doktor, hemşire ve ilk yardım çalışanlarından oluşan 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail saldırılarında sivil savunma ve sağlık merkezleri hedef alındı.

Ülkenin güneyindeki Nebatiye iline bağlı Tayba ve Deyr Suryan beldelerindeki İslam Sağlık Kurumu'na bağlı sivil savunma ve sağlık merkezlerine düzenlenen İsrail saldırılarında 11 kişi, Dahiye bölgesindeki saldırıda 1 sivil savunma mensubu olmak üzere toplam 12 kişi öldü, ayrıca doktor, hemşire, ilk yardım ve sivil savunma çalışanlarından 11 kişi de yaralandı.

HAMANEY'DEN AÇIKLAMA

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney yaptığı açıklamada, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini, Hizbullah liderliğindeki direniş güçleri belirleyecek. Allah'ın izniyle Lübnan, düşmanı pişman edecek" ifadelerini kullandı.