Soykırımcı İsrail 5 Filistinliyi daha katletti

Soykırımcı İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentine gece saatlerinde düzenlediği saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

AA

Soykırımcı İsrail'in Gazze kentine gece saatlerinde düzenlediği saldırıda en az 5 kişi öldü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, soykırımcı İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze kentinin kuzeybatısında bir evi bombaladı.

Gece yarısı düzenlenen saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, yaralananların olduğu belirtildi.

Soykırımcı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başlamıştı.

Soykırımcı İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 1391 Filistinli hayatını kaybetti, 3 bin 434 kişi yaralandı.

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 50 bin 752'ye, yaralıların sayısı ise 115 bin 475'e yükseldi.