Soykırımcı İsrail 274 kişiyi daha katletti... Lübnan'da ağır bombardıman!

Lübnan Sağlık Bakanlığı, soykırımcı İsrail'in düzenlediği bugünkü saldırılarda katledilenlerin sayısının 274'e, yaralananların sayısının ise 1024'e yükseldiğini açıkladı.

AA

Soykırımcı İsrail, Orta Doğu'daki savaşı Lübnan'a taşıdı. Hizbullah hedeflerine saldırı düzenlediğini iddia eden soykırımcı askerler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillere hava saldırıları düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, soykırımcı İsrail' in saldırılarında 274 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a bugünkü saldırılarında ilk belirlemelere göre 274 kişinin hayatını kaybettiğini, 1024 kişinin yaralandığını belirtti.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin Sağlık Bakanlığının paylaştığı bilgilere yer verildi.

Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in bugün Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ilk belirlemelere göre 274 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi yaralandı.

Ölü ve yaralılar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunuyor.

OKUL VE ENSTİTÜLERİN BARINMA MERKEZİNE DÖNÜŞECEK!

Soykırımcı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine 8 Ekim 2023'ten bu yana "en şiddetli saldırılarını" düzenlemesinin ardından Lübnan makamları, ülkenin güneyindeki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezine dönüştürülmesi kararı aldı.

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi'nin ofisinden yapılan açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki büyük ölçekli yerinden edilmelere değinildi.

Mevlevi'nin, Lübnan'ın güneyindeki bölgelerde geniş çaplı yerinden edilmelerle ilgili valilere işbirliği yapma talimatı verdiği aktarıldı.

Lübnan Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle acil toplantı yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, barınma merkezi olarak açılmasına karar verilen okulların isimleri paylaşıldı.

Açıklamada, "Lübnan vatandaşlarının güvenliği göz önüne alınarak, aşağıdaki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezi olarak açılmasına karar verildi." ifadesi kullanıldı.

Soykırımcı İsrail ordusuna ait savaş uçakları, bu sabah iki ayrı saldırıda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki birçok bölgeyi bombalamıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in bu sabahki saldırılarında 182 kişi hayatını kaybetti, 727 kişi yaralandı.

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkenin güneyindeki bölgelerde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurmuştu.

Soykırımcı İsrail ordusunun saldırısının ardından, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinden ve güneydeki bölgelerden binlerce Lübnanlının yaşadıkları yerlerden Sayda kentine doğru göç ettikleri gözlemlenmişti.