Soykırım destekçisi görevden alındı

Filistin yanlısı gösterileri “terörizme değer verilmesi rahatsız edici” sözleriyle eleştiren İngiltere İçişleri Bakanı Braverman, Başbakan Sunak tarafından görevden alındı.

Gazze'yi abluka altına alana İsrail ordusu, 11 binden fazla Filistinliyi acımasızca katletti. İsrail'in saldırıları sürerken dünyanın dört bir yanından da tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu nedenle birçok noktada Gazze halkına destek için eylemler düzenleniyor. Bunun bir örneği de İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirildi. 300 bin kişinin katıldığı eylem büyük yankı uyandırdı. Ancak yapılan eyleme tepki gösterenler de oldu.

'BU BÖYLE DEVAM EDEMEZ'

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Filistin'e destek verilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Braverman yaptığı paylaşımda, "Antisemitizmle ırkçılığın her türlüsü ve terörizme bu kadar değer verilmesi son derece rahatsız edici. Bu böyle devam edemez" ifadelerini kullandı. Filistin bayrağı sallamanın ya da Filistin'e özgürlük sloganları atmanın, terör eylemlerini övmek amacıyla yapıldığını savunan Braverman, Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmişti.

POLİSLERİ DE SUÇLAMIŞTI

İngiliz polisini 'taraf tutmakla' da suçlayan Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevinden alındı. Karardan sonra açıklama yapan Braverman, "Zamanı gelince çok daha fazla şey söyleyeceğim" dedi. Braverman, kendisi de yabancı kökenli olmasına rağmen sık sık nefret söylemlerinde bulundu.

ESKİ BAŞBAKAN'A YENİ GÖREV

Braverman'in ardından İçişleri Bakanlığı koltuğuna mevcut Dışişleri Bakanı James Cleverly getirildi. Cleverly'in yerine de İngiltere'nin eski Başbakanı David Cameron getirildi. İngiltere Çevre Bakanı Therese Coffey'in görevinden istifa ettiğini açıklaması üzerine ise Sunak, bu pozisyona halihazırda Sağlık Bakanı olarak görev yapan Steve Barclay'i atadı. Sağlık Bakanlığı görevine ise Victoria Atkins getirildi.