Sosyal medyada boşuyor

Moskova Enstitüsü’nden yapılan araştırmada, sosyal paylaşım sitelerinin dünya genelinde 412 bin çiftin yuvasını yıktığı belirtildi.

Rusya’nın başkentinde faaliyet gösteren Moskova Enstitüsü’nde geçtiğimiz ay dünya genelinde yapılan “ Sosyal Medya'nın İlişki Analizi” adlı araştırmada şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Elli kişilik ekibin online üzerinde 47 ülke genelinde yaptığı araştırmada, sosyal paylaşım sitesi Facebook ve İnstagram ilişki düşmanı ilan edildi. Araştırma sonucunda sosyal medyadaki beğeni ve yorum sayfaları nedeniyle dünya genelinde 412 bin ailenin dağıldığı ifade edildi. 

En çok boşanmanın yaşandığı ülkelerin başında ABD gelirken, ABD’yi Almanya ve Fransa takip ediyor. Rusya’nın ise sıralamada 5’inci olduğu kaydedildi.