Son dakika haberi: Endonezya'daki kayıp yolcu uçağına ulaşıldı

Endonezya'da faaliyet gösteren Sriwijaya Hava Yolları'na ait Cakarta-Pontianak seferini gerçekleştiren yolcu uçağıyla irtibat kesilmişti. Kayıp uçağın denize düştüğü açıklandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalandıktan sonra radardan çıkan Sriwijaya'ya ait yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı. Uçakta mürettebatla birlikte 62 kişi olduğu bildirildi.

AA'da yer alan habere göre; havacılık otoritesi yetkilileri, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 50 kişiden fazla yolcunun bulunduğu belirtilen "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının, kalkış süresi ve güzergahı nedeniyle denize düştüğü açıklandı.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, koordinatının henüz belirlenemediği uçağın yerinin tespit edilmesi konusunda Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi (KNKT) ile çalışmaların sürdüğünü kaydetmişti.

DENİZDE UÇAĞA AİT BAZI PARÇALAR BULUNDU

Yerel medyada da denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.

En son iletişimin yerel saatle 14.40'ta yapıldığı uçağın başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığı açıklanmıştı.

ARKA PLAN

Endonezya'da 2018 yılında Boeing'in "737 Max 8" model uçağı düşmüş, 189 kişi hayatını kaybetmişti. 2019 yılında ise Etiyopya'da aynı model bir uçak daha düşmüş, 157 kişi yaşamını yitirmişti.

Konuyla ilgili olarak Boeing şirketinin 2,5 milyar dolar tazminat ödemesine karar verilmişti.