Kadavra sergisiyle ilgili skandal iddia! İdam edilen mahkumlara ait olabilir...

İngiltere'de 2018 yılında açılan kadavra sergisi skandal bir iddianın odak noktasında yer aldı. Sergide kullanılan kadavraların, Çin'de idam edilen mahkumlara ait olduğuna yönelik iddialar Lordlar Kamarası'nda tartışma konusu oldu.

İngiltere'deki bir sergide yer alan kadavraların, Çin'de idam edilen mahkumlara ait olduğu iddiası meclisi karıştırdı. Lord Alton, "Bu bedenlerin korkunç amaçlarla teşhir edilmesi fikri insanları tiksindirmeli." dedi.

NTV'nin The Art Newspaper'dan aktardığı habere göre, İngiltere'de parlamentonun üst meclisi olan Lordlar Kamarası'nda geçen hafta gündeme getirilen sergi, büyük tepki çekti. Sergi, İngiltere'de tartışılan ilaç ve tıbbi cihazlarla ilişkin yeni bir yasa tasarısı görüşülürken gündeme getirildi.

Değişiklik, medikal ya da bilimsel amaçla kullanılmak üzere ülkeye giriş yapan her türlü insan dokusu, organı ve hücresinin kişinin (donörün) izniyle alındığına dair kanıtını belgelemesini gerektiriyor.

"İNSANLARI TİKSİNDİRMELİ"

Kadavraların, mahkumların izni olmadan kullanıldığı iddiası üzerine milletvekilleri İngiltere'de böyle bir sergi yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Lord Alton, "Böyle bir şeyin 21'inci yüzyılda yaşanıyor olması inanılmaz ama gerçek. Kişisel olarak bütünüyle yasaklanması gerektiğine inandığım bu tür sergilerde kullanılan bedenlerin kökenlerini keşfetmemiz gerekiyor. Bu bedenlerin korkunç amaçlarla teşhir edilmesi fikri insanları tiksindirmeli." diye konuştu.